Donateursdag 2015 Stichting Tekenbeetziekten

Zaterdag 20 juni werd de tweede donateursdag van Stichting Tekenbeetziekten gehouden op een mooie locatie in Schiedam, nabij de prachtige oude Hervormde kerk aan de Dorpsstraat . Rond 11.00 uur liepen de eerste mensen binnen in het Terphuis. Daar werd de dag begonnen met een kopje koffie. Rond 12.00 uur heette secretaris Koen van Kempen alle aanwezigen  – zo’n 30- welkom. Hij nam de honneurs waar van, de tot zijn spijt afwezige, voorzitter Jan Eendebak. Na het welkom werd kennis gemaakt met de verschillende bestuursleden en wetenschappelijk adviseur Niek Haak, die kort iets over zichzelf vertelden en uiteen zetten wat hun inbreng in het bestuur STZ was.DSC_0003 Daarna was het woord aan Gerard de Bruin, schrijver van MAF-berichten vanuit een ontregeld brein, waarin hij, met een lach en een traan, zijn eerste ervaringen beschrijft met wat later de ziekte van Lyme bleek te zijn. Hij las een viertal verhalen voor uit zijn boek. Er werd met grote aandacht geluisterd; regelmatig werd er instemmend gereageerd op zoveel herkenning in de verhalen opgetekend door Gerard.  Tussen de verhalen door was er gelegenheid tot reageren en vragen stellen, waar goed gebruik van werd gemaakt. Het was bijzonder om Gerard, samen met zijn vrouw Hanny in ons midden te hebben.

De lunch, een lekkere kom soep met broodjes, werd gebruikt in Het Schephuis, gelegen op hetzelfde terrein bij de kerk. Tijdens het eten was er volop gelegenheid om met die of gene een praatje te maken en ervaringen uit te wisselen. Rond de klok van 2 praatte Koen van Kempen de aanwezigen bij over de ontwikkelingen rond het Lyme Centrum.2015-06-20 14.37.32 Daarna was het woord aan Huib Kraaijeveld, schrijver van Teken aan de wand (en de Engelse versie Shifting the Lyme Paradigm), een ‘reisgids’ geschreven voor al diegenen -familie, vrienden, artsen en instanties- die rond lymepatiënten staan. Met hond Mats aan zijn voeten las Huib voor uit zijn boek. Na het voorlezen volgde een levendige discussie. Het boek is naar verwachting deze zomer als ‘priceless’ e-boek te downloaden op http://huib.me/nl/werk/boeken. Het was goed om Huib, oprichter van collega Stichting On Lyme, in ons midden te hebben. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Het was een gezellige, maar ook inspirerende dag. Het was fijn om een aantal van onze donateurs te ontmoeten. Uw aanwezigheid, uw positieve reacties en waardering voor het werk van de stichting zijn voor ons als bestuur van Stichting Tekenbeetziekten een grote steun in de rug en een inspiratie om op de ingeslagen weg voort te gaan.

2015-06-20 14.21.45

Aangepast: 4 oktober 2018