Tekstschrijver/copy writer (m/v)

Je bent een getalenteerde tekstschrijver, die zowel eigen content kan creëren als bestaande teksten kan redigeren. Dan hebben we jou nodig!

De teksten voor onze brochures, nieuwsbrieven, social media, website, persberichten, mailings, kortom al onze communicatiemiddelen, worden geschreven door vrijwilligers. Dat doet iedereen met veel inzet en betrokkenheid, maar zonder een specifieke opleiding of relevante achtergrond op het gebied van tekstschrijven. Daarom zoeken we een ervaren copy writer, die een aantal cruciale teksten voor ons kan schrijven of wil redigeren.

Het betreft vrijwilligerswerk vanuit huis, dat enkele uren per week in beslag neemt. Uiteraard worden alle onkosten vergoed.

Functieomschrijving

De functie van tekstschrijver/copy writer omvat de volgende taken:

  • Het gevraagd en ongevraagd adviseren van het bestuur m.b.t. te gebruiken teksten in de communicatie-uitingen van de stichting
  • Het produceren van teksten op het gebied waar je als tekstschrijver affiniteit mee hebt (hetzij inhoudelijk, hetzij qua middelen, zoals bv. social media, persberichten, website etc.)
  • Het redigeren van door andere vrijwilligers geschreven teksten.
Profiel

De tekstschrijver/copy writer herkent zich in de volgende kwalificaties:

  • Zij/hij is bereid zich in te leven in de wereld van tekenbeetziekten en de (Lyme-)patiënt.
  • Vindt het fijn om zich belangeloos in te zetten voor anderen.
  • Heeft aantoonbare relevante ervaring.
De organisatie

Stichting Tekenbeetziekten zet zich in voor de vele tienduizenden mensen die lijden aan chronische tekenbeetziekten (o.a. Lyme). Wij willen de gevolgen van een tekenbeet beperken en de situatie verbeteren voor tekenbeet-/Lymepatiënten met chronische klachten. Het is in dit kader van belang om wetenschappelijk onderzoek te initiëren en noodzakelijk om goede voorlichting te geven aan artsen, publiek en betrokken instanties/organisaties.

We zijn een goed en gezellig team dat “samenwerken” hoog in het vaandel heeft staan. Er zijn geen drempels tussen bestuur en overige vrijwilligers, iedereen is even belangrijk.

Lees meer over onze organisatie

Heb je belangstelling?

Stuur dan alsjeblieft een mailtje aan: marketing@tekenbeetziekten.nl.