Informatie over bloedonderzoek op Lyme bij Innatoss

Innatoss Laboratories voert meerdere serologische testen tegelijkertijd uit. Zo wordt een vollediger antwoord verkregen over een mogelijke besmetting met de ziekte van Lyme dan wanneer de huidige standaarddiagnostiek wordt ingezet. Bij Innatoss kunnen ook testen op diverse co-infecties worden aangevraagd.

5-in-1 test: voor een zo volledig mogelijk beeld van de antistoffen tegen de Borrelia bacterie
Eén van de testen die Innatoss uitvoert, is de Lyme Complete. Bij deze test worden 5 serologische testen parallel uitgevoerd. Wanneer er slechts één test ingezet wordt, is de kans op een fout-negatieve uitslag aanzienlijk door de vele verschijningsvormen van de Borrelia bacterie en de diverse werkingsprincipes van de testen. Vandaar dat Innatoss Laboratories een andere strategie toepast om tot een vollediger beeld van de antistoffen tegen de Borrelia bacterie te komen. Meer informatie over de verschillende testen die Innatoss vindt u op: https://www.innatoss.com/nl/.

Innovaties voor Lyme-diagnostiek
Daarnaast worden de serologische testen door Innatoss gebruikt als vergelijkingsmateriaal voor de ontwikkeling van een gevoelige cellulaire test. Innatoss Laboratories wil een gevoelige test maken die ontstekingsmarkers zo vroeg mogelijk na een tekenbeet meet. Deze markers worden door de bloedcellen gevormd na stimulatie met verschillende Borrelia eiwitten. Een bestelling bij Innatoss draagt zo bij aan Lyme-test innovaties.

Test bestellen
De serologische testen van Innatoss zijn allemaal CE gecertificeerd. De cellulaire test is zoals gezegd nog in ontwikkeling. U kunt Lyme test online bestellen via www.innatoss.com. Vervolgens krijgt u een pakket thuisgestuurd en kunt u bij de dichtstbijzijnde prikpost bloed laten afnemen. Het buisje bloed verstuurt u vervolgens naar Innatoss in de bijgeleverde verpakking. U ontvangt uw uitslag na ongeveer 10 werkdagen.

Om te zorgen dat een positieve uitslag ook tot actie leidt, adviseren we om uw huisarts op de hoogte te stellen als u deze test aanvraagt.

Meer informatie over Innatoss? Op YouTube is een animatie te vinden over de werkwijze van het laboratorium en de drijfveren van deze organisatie. Innatoss wil met innovatieve diagnostiek bijdragen aan het terugdringen van de problematiek van infectieziekten zoals Lyme en Q-koorts. Zij staan open voor suggesties die deze missie kunnen ondersteunen. Als er vragen zijn, dan horen zij het ook graag via de eerdergenoemde website.

Aangepast: 4 oktober 2018