Natuurlijke bestrijding van teken met nematoden veelbelovend

Het bestrijden van teken met behulp van nematoden lijkt een veelbelovende en milieuvriendelijke methode. De eerste testen laten zien dat zestig procent van de teken binnen tien dagen sterft nadat ze in contact gebracht zijn met de minuscule wormpjes. De komende weken worden diverse veldtesten uitgevoerd om de praktische toepasbaarheid te optimaliseren.

In een reactie op deze berichtgeving, waarschuwt Arnold van Vliet (WUR) en passant nog weer eens extra voor het gevaar van tekenbeten, m.n. tijdens de Pinksterdagen. Van Vliet verwacht dat de komende dagen 15.000 mensen worden gebeten door een teek. “Het is eigenlijk een zekerheid, gezien de statistieken de laatste tijd. Geniet van het weer deze Pinksterdagen, maar controleer jezelf goed op tekenbeten als je thuiskomt”, adviseert hij.

Stichting Tekenbeetziekten volgt de ontwikkelingen met belangstelling. STZ is benieuwd naar de mogelijkheden van toepasbaarheid, maar ook naar de effecten ervan op bijvoorbeeld andere nuttige insecten. Dat er onderzoek gedaan wordt naar manieren om teken te bestrijden vindt STZ positief: „We hebben nog niet van deze methode gehoord. Maar het zou geweldig zijn als er een goede methode gevonden wordt. Hoe minder teken, hoe beter. Het is ook mooi dat het om een natuurlijke methode gaat. Bij het gebruik van bestrijdingsmiddelen lijkt er tien jaar later altijd nog een addertje onder het gras te zitten”, aldus de woordvoerder van de stichting. (Bron: De Telegraaf)

Neem preventieve maatregelen tegen teken en check u en uw kinderen na een bezoek aan het groen! Een goede tekenverwijderaar is onmisbaar. Deze is te verkrijgen via onze webshop.

Lees ook:
http://www.natuurbericht.nl/?id=13946

Aangepast: 27 januari 2018