Villa Pardoes

Zowel in 2019 als 2020 hebben we als stichting gebruik mogen maken van een fantastisch aanbod van Villa Pardoes: we mochten een aantal gezinnen, waarvan één of meerdere kinderen (of de moeder) lijden aan de ziekte van Lyme, een week gratis laten logeren in Villa Pardoes.

Villa Pardoes biedt elk jaar zo’n 600 Nederlandse gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend, ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een onvergetelijke, unieke vakantiebeleving aan. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Genieten met elkaar, daar gaat het om in Villa Pardoes. Even alles vergeten en samen herinneringen maken, dát is de missie van de Villa.

We hoeven niet meer uit te leggen wat een levensontwrichtende gevolgen een niet tijdig ontdekte tekenbeetziekte kan hebben. Mensen die er mee te maken krijgen worden vaak jarenlang van het kastje naar de muur gestuurd, omdat er nog steeds geen goede diagnosemogelijkheden zijn, evenmin als een effectieve behandelmethode. Voor deze mensen maken wij ons als stichting hard en ondersteunen en financieren zoveel mogelijk onderzoek op dit gebied om deze misstanden te voorkomen en te verhelpen.

Het aanbod van Villa Pardoes werd daarom door ons met beide handen aangegrepen, zodat we een aantal chronische patiënten in elk geval voor een week wat verlichting konden brengen.

Lees hier wat reacties van deelnemende gezinnen. Vakantieweek Villa Pardoes 2020 en Verslag vakantieweek Villa Pardoes 2019