Acties, evenementen en meer

Vakantiebeurs 2023

De start van jouw volgende reis begint op de Vakantiebeurs! Doe vakantie-inspiratie op en laat je informeren voor een komende reis. Verwacht een groot aanbod organisaties, hotels en bestemmingen die jou de perfecte vakantie kunnen aanbieden. Ga op avontuur, beleef een dagje uit en maak onvergetelijke herinneringen: er is enorm veel te doen en te zien. Kijk, proef en beleef het zelf! Vakantiebeurs is van 12 tot en met 15 januari 2023 in Jaarbeurs, Utrecht.

EN je treft er ook Stichting Tekenbeetziekten aan! En wel in stand ZRA25 in Hal 8. Deze keer met extra veel informatie over de nog relatief onbekende tekenbeetziekte Tekenencephalitis (ofwel TBE/FSME).
Deze ziekte wordt - in tegenstelling tot bijvoorbeeld de ziekte van Lyme - veroorzaakt door een virus (meestal overgebracht door een teek). Hierdoor kun je je ertegen laten vaccineren als je in de natuur gaat verblijven (wandelen, kamperen) in een risocogebied. Maar je moet dat wel ruim op tijd doen: zo'n 3 maanden voor vertrek.

Verder willen we iedereen graag wijzen op het belang van de tekencheck. Zo'n tekencheck iedere dag nadat je in de natuur hebt verbleven zorgt ervoor dat je ook gezond weer thuis komt! En dat wensen we uiteraard iedereen toe.

We zien je graag tussen 12 en 15 januari in de Jaarbeurs.

Lyme patiëntensymposium 4 september 2022

Lees hier het verslag van het Patiëntsymposium 2022 (4 september 2022)

Altijd al een wetenschappelijk lyme-symposium bij willen wonen en daarbij ook samenkomen met andere patiënten? Nu kan het!

We nodigen je graag uit voor het patiëntensymposium op zondag 4 september in Amsterdam.
Stichting Tekenbeetziekten vergoedt 50 toegangskaarten voor vrijwilligers, donateurs en nieuwsbrieflezers!

Wetenschappelijk symposium voor patiënten

Begin september 2022 vindt in Amsterdam de 16e editie plaats van het grootste congres ter wereld over lymeziekte en andere tekenbeetziekten: ICLB. Artsen en wetenschappers van over de hele wereld bespreken daar belangrijke ontwikkelingen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek.

Wetenschappelijke presentaties zijn vaak moeilijk te volgen voor patiënten en andere geïnteresseerden. Dat is jammer, omdat zij in het algemeen wel veel belangstelling hebben voor wetenschappelijke ontwikkelingen – zeker als het over chronische lymeziekte gaat. Om die reden organiseert Amsterdam UMC – in samenspraak met de Lymevereniging en Stichting Tekenbeetziekten – een wetenschappelijk symposium speciaal voor patiënten, hun familie en vrienden, en andere geïnteresseerden.

Met dit symposium willen we patiënten informeren over recente belangrijke ontwikkelingen in wetenschappelijk onderzoek naar lymeziekte, op een manier die aansluit bij hun behoeften en ervaringen. Het kernwoord daarbij is toegankelijkheid.

De uitgenodigde sprekers zijn bekende wetenschappers op hun expertisegebied, die speciaal voor dit patiëntsymposium op een begrijpelijke manier zullen vertellen over hun onderzoek. De voertaal is Engels.

Chronische lyme symptomen

De focus van het symposium is chronische lyme symptomen – een onderwerp dat van verschillende kanten en perspectieven zal worden benaderd. Zo spreekt Monica Embers (Tulane University) over persistentie van de infectie en Klemen Strle (New York Dept. of Health) over immunologische mechanismen voor chronische lyme symptomen. Kees van den Wijngaard (RIVM) bespreekt hoe vaak chronische lyme symptomen voorkomen in Nederland en Ewoud Baarsma (Amsterdam UMC) & Freek van de Schoor (Radboudumc) vertellen over de resultaten van het VICTORY-onderzoek naar cellulaire testen. Brian Fallon (Columbia University) & Jayakumar Rajadas (Stanford University) bepreken ontwikkelingen op het gebied van behandeling, zoals onderzoek naar het voor lyme nieuwe antibioticum azlocilline en andere mogelijke nieuwe behandelingen voor chronische lyme.

Er is voldoende ruimte voor vragen & discussie met de wetenschappers aan het eind van het symposium met een discussiepanel. Ook is er ruimte voor contact met andere lymepatiënten.

Ontvangst

Je wordt ontvangen in het Amsterdam UMC met koffie en koekjes. In de pauze is er een lichte lunch. De symposiumorganisatie registreert eventuele dieetwensen op hun website. De ruimte is toegankelijk voor mensen in een rolstoel of die slecht ter been zijn.

Stichting Tekenbeetziekten vergoedt 50 toegangskaarten

Stichting Tekenbeetziekten vergoedt 50 toegangskaarten ter waarde van 25 euro voor vrijwilligers, donateurs en nieuwsbrieflezers. Zij kunnen hun kaart achteraf declareren bij de Stichting. Dus het bedrag van 25 euro moet je wel eerst voorschieten. De eerste 50 aanmelders kunnen de kaart(en) declareren door de factuur, die je per e-mail krijgt van CongresCare - onder vermelding van je bankrekeningnummer - te e-mailen aan info@tekenbeetziekten.nl. Als je bij de eerste 50 aanmelders behoort, maken we de door jou gedeclareerde kosten binnen 10 dagen aan je over. Als je te laat bent voor ons aanbod krijg je daarvan bericht.
De informatie over je bankaccount wordt direct na het symposium gewist uit onze bestanden.

Wees er snel bij, want 50 gratis kaarten zijn zo weg. Geef je op voor het symposium via de website: https://congresscare.eventsair.com/patientsymposium/

Op die website kun je ook het programma van de dag lezen, meer informatie vinden over de sprekers en een vraag indienen die je wilt stellen aan een van de sprekers. Dit mag in het Nederlands en kan t/m 5 augustus.

We hopen je te ontmoeten op zondag 4 september bij het patiëntensymposium in Amsterdam!

Expositie foto's Eddie Wolfswinkel - eind juni - 14 augustus 2022

We hebben het over die dappere boswachter, die 2.150 kilometer door Europa liep om daarmee geld op te halen voor de stichting en een kinderkliniek in het bijzonder.

Hij wil nog meer geld ophalen! En dat wil hij doen door zijn foto's - die op 50 x 60 cm zijn uitvergroot en opgeplakt op Dibond - wederom tentoon te stellen en te verkopen. De foto's komen deze keer te hangen in de hervormde kerk van Colijnsplaat, de woonplaats van Eddie. En wel van eind juni t/m 14 augustus as. Dus ben je in het prachtige Zeeland op vakantie, breng dan eens een bezoek aan Colijnsplaat, aan het zuidelijke eind van de Zeelandbrug en loop dan ook even de kerk in.

Daarnaast zal Eddie - samen met de stichting - op donderdagavond 28 juli een presentatie geven over zijn wandeling en het werk van de stichting. Iedereen is uitgenodigd!

Tijdens de supergezellige Colijnsplaatse Dagen - 12 en 13 augustus 2022 - zal de stichting met een kraampje te vinden zijn voor de kerk, om daar folder en brochures uit te delen en handige tekenverwijderaars, tekenspray en nuttige hebbedingetjes te verkopen!

Kom dus in grote getale naar Colijnsplaat!

20% korting op alle Rovince teekwerende kleding!

Je leest het goed: 20% korting op ALLE teekwerende kleding en daar bovenop krijgt de stichting ook nog een 10% van alle verkopen die gedaan zijn met de code STBZ2022.
Neem eens een kijkje in de webshop en doe vervolgens een aankoop! Jij blij, wij blij!
Deze aanbieding is geldig t/m 30 juni 2022.

Week van de Teek 2022

Voor de stichting staat dit jaar de Tekendoos in de schijnwerpers. De Tekendoos is een leskist voor basisscholen, waarmee leerkrachten hun leerlingen (tussen 7 en 12 jaar) op een leuke manier kunnen informeren over de teek, tekenbeten, hoe die te voorkomen en wat te doen als je er toch een hebt opgelopen. Hoe meer kinderen hiervan op de hoogte zijn, des te minder kinderen lopen het risico op een tekenbeetziekte, zoals de ziekte van Lyme.

Dus ben je of ken je een leerkracht: neem dan een een kijkje op de site van infoTeek en reserveer hier je Tekendoos.

Week van de Teek 2022: 20% korting in de webshop!

We hebben zoveel leuke en nuttige dingen in onze webshop: je zou er hebberig van worden. En daarom in de Week van de Teek (die bij ons duurt van 23 tm 30 april) 20% korting op je totale winkelmandje! En je steunt daarmee nog steeds het goede doel!
Vergeet niet dat je bij bestellingen van € 20,- of meer geen verzendkosten betaalt.
Gebruik bij het afrekenen de code WvdT2022.
Zegt het voort!

Laatst gewijzigd: 10 jan. 2023