Een nieuwe leskist voor basisscholen: de Tekendoos

Binnenkort introduceren we - onder de merknaam Infoteek - onze vernieuwde leskist met de naam Tekendoos.

De Tekendoos is een leskist samengesteld voor kinderen op de basisschool en heeft ten doel deze kinderen te informeren over de risico’s van teken en tekenbeten. Op die manier willen we het aantal kinderen dat te maken krijgt met een tekenbeetziekte tot een minimum proberen te beperken.

Van alle 1,5 miljoen tekenbeten op jaarbasis komen er zo’n 375.000 bij kinderen jonger dan 18 jaar terecht. Dit betekent dat duizenden kinderen de ziekte van Lyme of een andere tekenbeetziekte oplopen. Indien de tekenbeet tijdig wordt ontdekt kan zo’n ziekte met antibiotica meestal goed behandeld worden. Maar bij enige duizenden kinderen wordt de tekenbeet niet tijdig ontdekt of herkend of reageren zij niet op de behandeling. Dit aantal MOET naar beneden!

De Tekendoos wordt gratis uitgeleend aan scholen. Hiermee kan een leerkracht een speciaal voor kinderen samengestelde presentatie geven.

Verder bevat de Tekendoos flesjes met teken op sterk water in diverse levensstadia. Met bijgeleverde loepen kunnen kinderen van dichtbij bekijken hoe dit beestje eruit ziet. Daarnaast worden - voor de bovenbouw - zogenaamde tekenkussentjes en veel verschillende tekenverwijderaars meegeleverd, waarmee kinderen zelf kunnen oefenen om een teek op de juiste manier te verwijderen.

Doneren kan ook middels onderstaande QR-code

DONEER HIER

Voorlichting kost geld

Het mag duidelijk zijn dat deze voorlichting - die door de overheid verwaarloosd wordt - op de 6.000 basisscholen in ons land geld kost. Veel geld. Wij rekenen op € 250,- per school of gemiddeld zo’n € 62,50 per klas. Dit geld moet komen van donaties en van sponsoren! Stichting Tekenbeetziekten is namelijk een ongesubsidieerde vrijwilligersorganisatie.

Daarom vragen we u vriendelijk ons te helpen om het aantal kinderen met een tekenbeetziekte (die hun hele jeugdige leven kan verpesten) te verkleinen.
Voor slechts € 2,- helpt u ons al om één kind goed voor te lichten.