Hoe besteden we je geld?

Stichting Tekenbeetziekten is stabiel, professioneel, wetenschappelijk en integer. Zij handelt vanuit de overtuiging dat tekenbeetziekten, waaronder behalve Lyme-borreliose o.a. ook Rickettsiose, Ehrlichiose en Anaplasmose, Relapsing Fever (door Borrelia Miyamotoi), Babesiose, maar ook TBE/FSME zeer complexe ziekten zijn, waar onvoldoende over bekend is. Niet alleen bij het grote publiek, maar ook en vooral bij de medische wereld en alle instanties waar een tekenbeetziektepatiënt mee te maken krijgt.

Hierdoor – en door ontoereikende Nederlandse richtlijnen voor diagnose en behandeling – komen veel patiënten in een uitzichtloze situatie terecht.

Dit moet verbeterd worden. We willen zorgen voor voldoende aandacht voor tekenbeetziekten, door kennis hierover te verspreiden: eerlijk, objectief en zo volledig mogelijk. Daarnaast initiëren en ondersteunen we wetenschappelijk onderzoek om de gevolgen van tekenbeetziekten te beperken.

Verschillende projecten

Stichting Tekenbeetziekten is een ongesubsidieerde vrijwilligersorganisatie. Voor het realiseren van onze doelstellingen (voorlichten, voorkomen en onderzoek) hebben we (veel) geld nodig. Geld dat komt van “winsten” in onze webshop, donateurs en sponsors. De inkomsten worden nadrukkelijk NIET besteed aan salarissen en/of een kantoor. Alle vrijwilligers werken geheel belangeloos en vanuit huis. Hierdoor kunnen we onze “normale” werkzaamheden (voorlichten d.m.v. de website, deelname aan beurzen en tentoonstellingen, het geven van presentaties e.d.) en het initiëren en begeleiden van onderzoek bekostigen.

Het is altijd mogelijk een gift een "bestemming" mee te geven. Zo liep Eddie Wolfswinkel (boswachter en ex-lymepatiënt) in 2021/22 half Europa door om geld op te halen specifiek voor "Kinderen met Lyme". En De Fietsende Vrienden fietsten in 2022 van Swifterbant naar Stockholm om geld op te halen, met als doel meer aandacht te krijgen voor de tekenbeetziekte TBE/FSME.

Momenteel werken we aan drietal concrete projecten:

  • De Tekendoos – een lespakket voor basisscholen
  • Een TBE/FSME-project - waarover binnenkort meer concreet nieuws
  • Een onderzoekscall voor een nader onderzoek naar de Borrelia bacteria (de veroorzaker van de ziekte van Lyme) om te komen tot een effectieve en betrouwbare diagnosemethode

Liever op ons bankrekeningnummer storten?

Doneren kan via bovenstaand formulier. Maar uiteraard kun je ook direct op onze bankrekening storten: NL30 ABNA 050 7624 300
BIC: ABNANL2A

Laatst gewijzigd: 23 nov. 2022