Eddie Wolfswinkel

Wie is Eddie Wolfswinkel

Mijn naam is Eddie Wolfswinkel, geboren in 1994 en opgegroeid in Bunnik. Als kleine jongen vond ik het al heerlijk om naar buiten te gaan. De prachtige bossen van de Utrechts Heuvelrug verkennen en wandelen met mijn ouders. En echt buitenmens(je). Het stond dus al op mijn lijf geschreven om Boswachter te worden. Na mijn MBO opleiding aan het Helicon in Velp (de bos en natuur opleiding) had ik mijn papiertje op zak en mocht ik mij boswachter noemen.

Vanaf 2014 heb ik op Terschelling mogen werken bij Staatsbosbeheer. Een prachtig Waddeneiland, maar, daar komt-ie ... een eiland vol met teken. Jaarlijks had ik op het eiland toch zo'n 50 teken die ik van mij af heb mogen pulken ... Na 3 jaar liep mijn contract daar helaas ten einde, heb ik mijn spullen gepakt en ben ik vertrokken naar Zeeland. Staatsbosbeheer daar zocht een boswachter voor het mooie Schouwen-Duiveland. Medio 2017 begon de ziekte van Lyme zich te uiten in chronische vermoeidheid, een hartritmestoornis en later ook verminderd gezichtsvermogen. Vermoedelijk al opgelopen op Terschelling, want gek genoeg heb ik bijna geen last van teken in Zeeland. Niet dat ze er niet zijn … Maar ik hoef ze ‘s avonds nauwelijks te verwijderen.

Stukje bij beetje gaat het met mij weer wat beter. Ik heb mijn eetpatroon een beetje veranderd. Ik voel me een stuk fitter dan een paar jaar geleden. Waar ik in 2019 het klokje rond sliep en ‘s ochtends niet fit wakker werd, heb ik nu zelfs wel weer zin in een feestje (wie niet).

Het is bijzonder, dat wanneer je weer wat beter bent, je dan pas door hebt uit wat voor dal je komt. Een interessant voorbeeld: van kleins af aan werk ik al in tuintjes, en zette ik ladders tegen de dakgoot om deze schoon te maken. Tot 2017 de kracht in de armen minder werd tot ik in 2019 geen ladder meer op kon tillen. Nooit echt bij stil gestaan. Ik dacht gewoon ’’deze ladder is zwaarder dan ik me herinner van de laatste keer’’. Nu het weer wat beter gaat, besef ik wat ik een tijdje niet heb gekund. Die te zware ladder bleek niet zo zwaar te zijn. Maar de kracht was er gewoonweg niet.

Beseffen wat het leven je kan geven, in positieve en negatieve zin brengt mij bij mijn reis. Ik had mij altijd al voorgenomen na mijn opleiding te gaan reizen. Maar het geluk wilde dat ik boswachter mocht worden. Reizen kwam op de lange baan, maar bleef altijd in mijn hoofd zitten. Omdat het leven gewoonweg te kort is en het soms korter blijkt te zijn dan je denkt, ben ik actief bezig gegaan met dromen laten uitkomen. “’Het tijd om een reis te gaan maken.”

Een paar jaar geleden heb ik een documentaire gezien over iemand die een lange afstand wandelde of fietste. Ik vond dat zeer indrukwekkend. Dat deze meneer kon reizen zonder belastend te zijn voor de planeet waar we op leven. En een hele prestatie, die veel mensen hem niet na zouden doen. Kortom, een doel voor mij dus. Na een klein beetje research blijken er heel wat lange afstandsroutes door Europa te liggen. Een andere continent kan niet, want dan wordt het toch het vliegtuig pakken, wat dus weer belastend is. En laat Europa ook genoeg mooie plekjes hebben. Uiteindelijk besloot ik vanuit Sicilië terug naar huis te lopen. Een goede vriend brengt mij naar het eiland per auto en de weg terug word dus de benenwagen. Na Sicilië is het plan om door te lopen naar Rome, Venetië, Oostenrijk, het zwarte woud in Duitsland richting Hannover en dan bij Arnhem de grens over richting Amersfoort. Een mooie uitdaging die rond de 3000 kilometer ver en een half jaar lang gaat duren.

Nu mijn reis steeds dichter bij komt, ben ik regelmatig aan het trainen en heb ik ondertussen al een hele hoop spullen voor mijn reis. Ik bedacht ik dat het leuk zou zijn nog een echte prestatie neer te kunnen zetten. Iets waar ik de aanstichter van ben. En waar ik andere mee zou kunnen helpen.

Ik moest denken aan de periode waar ik door heen heb moeten knokken en wist meteen dat ik wat zou willen betekenen voor mensen met de ziekte van Lyme. Ik was geneigd meer onderzoek naar de ziekte van Lyme te laten doen. Ik vond de Stichting Tekenbeetziekten en dacht zal gewoon eens bellen. Ik hoorde toen dat jullie een kliniek willen opzetten voor kinderen met Lyme. Het was eerst niet wat ik in gedachten had. Want er zou echt veel meer onderzoek naar de ziekte moeten zijn, er is zo weinig bekend. Maar als je het dan over een doelgroep hebt die echt de pineut is met de ziekte van Lyme, dan zijn het kinderen wel. Het is voor mij duidelijk dat ik in actie wil komen voor kinderen. Kinderen die dromen van buitenspelen, naar het bos gaan en genieten van natuur, net als ik dat vroeger deed. Maar voor de kinderen die er alleen van dromen en het niet kunnen, hoop iets te kunnen betekenen.

Belangrijke links

Op 20 april 2021 heb ik mijn actie op Geef.nl de lucht in geschoten. Er moet uiteraard veel geld komen om een kliniek op te kunnen zetten, dus bedacht ik het streefbedrag van 100.000 euro. Wat zou het mooi zijn om dit binnen te halen. Maar om de 100.000 euro te halen, moet alles uit de kast. Dus elke vorm van hulp en sponsoring is welkom!

Mijn Facebook account waar ik zo nu en dan wat trainingen op zet: Eddie Wolfswinkel

Polarsteps waar ik ook mijn trainingen op bijhoud en uiteindelijk mijn reis ook te volgen zal zijn: Polarsteps.com/EddieLopentegenlyme

Mijn donatiepagina: Geef.nl/nl/actie/lopentegenlyme

Media

In het PZC van woensdag 2 juni 2021 stond een mooi interview met Eddie Wolfswinkel, de held die in oktober 3.000 kilometer gaat lopen tegen Lyme en de opbrengst schenkt aan Stichting Tekenbeetziekten.
Lees het hier.

MedicalFacts publiceerde op 2 juli 2021 dit bericht: Boswachter Eddie gaat 3000 kilometer lopen voor kinderen met Lyme

Onkruid publiceerde hetzelfde verhaal op 6 juli 2021: Boswachter Eddie gaat 3000 kilometer lopen voor kinderen met Lyme

Sponsors

Kompass, bekend van de wandelkaarten, wandelgidsen en fietsgidsen, heeft Eddie gratis een jaar lang het gebruik van on- en offline kaarten aangeboden. Helemaal top!

Online marketing bureau iClicks verblijdde ons en Eddie met een prachtig "verrassingspakket", waar Eddie ongetwijfeld veel plezier van gaat hebben!


Internetspecialist en bouwer van onze website Avant gaat - om Eddie te steunen - 1 uur gratis voor de stichting werken.


Jouw naam en logo hier???

Laatst gewijzigd: 27 jul. 2021