Word sponsor

Word sponsor - Geef als bedrijf

Met een gift aan en/of sponsoring van Stichting Tekenbeetziekten laat je zien maatschappelijk betrokken te zijn en kunnen wij nog meer onderzoek initiëren en bekostigen dat leidt tot een betere diagnose en behandeling van tekenbeetziekten (zoals bijvoorbeeld Lyme).

Het is goed om te weten dat jouw giften fiscaal aftrekbaar zijn als deze aan een aantal voorwaarden voldoen.

Sponsoring

Sponsoring kan geheel aftrekbaar zijn (belastingvrije gift) als het een zakelijke kostenpost betreft en de gift in wat voor vorm dan ook een positieve, nuttige bijdrage levert aan jouw bedrijfsvoering. Denk hierbij aan reclame, sponsoring en donaties in manuren. Deze kostenpost is ook aftrekbaar wanneer in het betreffende jaar een fiscaal verlies wordt geleden (het verlies wordt dan vergroot). Zo kun je belastingvrij schenken of belastingvrij doneren aan Stichting Tekenbeetziekten.

Belastingvrije giften

Dit betreft een gift uit vrijgevigheid (een niet-zakelijk motief) of een gift die zó hoog is, dat in redelijkheid niet kan worden gesteld dat dit slechts is ter promotie van de goede naam van de organisatie. Voor verschillende organisaties gelden andere voorwaarden:

Ondernemingen die vennootschapsbelasting betalen

  • Een donatie aan Stichting Tekenbeetziekten namens je bedrijf is fiscaal heel aantrekkelijk. Elke gift is in principe aftrekbaar. Het totaal aan aftrekbare giften mag 50% van de winst bedragen tot maximaal € 100.000. Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst.

Ondernemingen die onder de inkomstenbelasting vallen (eenmanszaak, vof)

  • De hoogte van de niet-zakelijke giftenaftrek is afhankelijk van het verzamelinkomen, de op basis daarvan berekende drempel en de voor de desbetreffende persoon geldende maximering. Het inkomen van de fiscaal partner is medebepalend voor de uiteindelijke giftenaftrek. Wanneer de gift wordt verstrekt gedurende een periode van vijf jaren of meer, dan kan deze onder voorwaarden in aanmerking komen voor volledige aftrek.
  • Zie ook “Doneer eenmalig” en “Doneer periodiek”.
Verschil gift en sponsoring

Als jouw bedrijf een gift geeft, dan is er sprake van vrijgevigheid. Er is geen tegenprestatie aan verbonden. De gift is vrijgesteld van BTW.

Bij sponsoring is er meestal sprake van financiële steun in ruil voor bijvoorbeeld naamsbekendheid. Er vindt dus wel een tegenprestatie plaats. De instelling die de sponsoring ontvangt, mag een factuur uitschrijven aan jouw bedrijf.

Sponsoring in Natura

Bij giften in natura is in de regel de waarde in het economische verkeer op het moment dat de schenking wordt gedaan bepalend.

Wat voorbeelden - onze sponsors

Een aantal bedrijven sponsort of doneert aan Stichting Tekenbeetziekten. Hieronder de bedrijven, die we graag hartelijk bedanken:

Aart Kok Adventure

Aart Kok Adventure heeft via de stichting “eigen” tekenkaarten laten maken als give-away voor hun klanten, waarmee ze niet alleen zorgen voor preventie van tekenbeetziekten, maar tevens een financiële bijdrage leveren aan het behalen van onze doelstellingen.

Asperion

Asperion levert ons online boekhoudpakket.

Asperion, méér dan alleen boekhouden

Avant Webdiensten

Avant heeft een belangrijk deel van de kosten van de bouw van deze website voor zijn rekening genomen.

Beaphar – producent van o.a. de Canishield® vlooien- en tekenhalsband voor honden

Beaphar, producent van o.a. de Canishield® vlooien- en tekenhalsband voor honden bekostigt o.a. het drukwerk van onze brochure.

CampingGids.com

CampingGids.com zorgt voor de nodige promotie van de stichting bij kampeerders en campers, kortom iedereen die regelmatig in het groen verblijft.

Caswood International

Caswood International is leverancier van bedrukte promotie- en relatiegeschenken, EHBO artikelen o.a. rondom de auto en gespecialiseerd in tekenkaarten o.a. de leverancier van onze tekenkaarten en steunt ons jaarlijks met een donatie.

Carina van Welzenis

Carina van Welzenis is schrijfster van het boek Lyme Style. Zij zorgt dat ons voorlichtingsmateriaal breed wordt verspreid op beurzen en bijeenkomsten, waar zij aan deelneemt.

Cockie Vlietman

Cocky Vlietman is de schrijfter van Vampie & Tick. Zij stelt gratis boeken beschikbaar t.b.v. onze leskisten.

FCB Amsterdam

Reclamebureau FCB Amsterdam heeft voor niets onze pay-off bedacht, het filmpje “Hondje” voor ons gemaakt, eevenals het filmpje Tekencheck dat in september 2022 twee weken te zien was in de Amsterdamse metro.

Poliswijzer

Poliswijzer.nl informeert je 100% onafhankelijk en objectief over de diensten en tarieven van zorgverzekeraars. Duizenden Nederlanders die op zoek zijn naar een goedkope en passende zorgverzekering vinden ieder jaar via Poliswijzer.nl het beste aanbod.

Profotonet

Profotonet heeft – tegen een vriendenprijs – de foto’s voor de expositie van Eddie’s sponsorloop afgedrukt op dibond.

Rovince teekwerende kleding

Rovince - bekend van de teekwerende kleding - biedt in de maand april 2021 onze achterban korting op sokken en doneert € 5,- per verkocht paar sokken aan de stichting in diezelfde maand.

Seasun

Seasun teelt verschillende soorten tomaten en paprika’s. Daarnaast is men gespecialiseerd in het verpakken hiervan. Seasun geeft onze loepjes weg aan de bezoekers van de vele rondleidingen die men in de zomer organiseert.

Vriezz Trading

Importeur van o.a. Sentz Insect Schild. Zij betalen de voorlichtingsflyers die horen bij de flesjes Sentz Insect Schild, die in de webshop te koop zijn.

Laatst gewijzigd: 13 dec. 2022