Medewerker webredactie

Onze website

Je bent op deze pagina terecht gekomen, dus je bent al op onze website. Een website waar we best een beetje trots op zijn. Het is de informatiefste, betrouwbaarste en meest uitgebreide Nederlandstalige website over teken en tekenbeetziekten. Of, zoals iemand het ooit omschreef: "de wikipedia van de tekenbeetziekten".

Onze site wordt goed bezocht en we kunnen zien dat we heel veel mensen helpen met antwoorden op vragen als "wat te doen na een tekenbeet", "wat zijn de symptomen van de ziekte van Lyme" en "wat is de beste behandeling voor de ziekte van Lyme?" Daar worden we blij van, want ieder goed geïnformeerd "slachtoffer" van een tekenbeet is er één. Dat is belangrijk, want elke te laat behandelde tekenbeet zou kunnen leiden tot een vorm van chronische Lyme (of andere tekenbeetziekte). Een ziekte die veel te weinig erkenning krijgt, maar patiënten jarenlang aan bed of rolstoel kan kluisteren.

Het renoveren van de website (die in 2021 geheel vernieuwd is) was een krachttoer, maar het onderhoud ervan vergt ook veel inzet, tijd en energie. Wij - dat wil zeggen drie bevlogen dames, van wie er twee lijden aan de ziekte van Lyme - doen dat met veel passie en liefde, maar enige ondersteuning en hulp zou zeer welkom zijn. Technisch worden we ondersteund door onze webbouwer. En we hebben sinds kort een vrijwilliger die ons helpt met SEO en Google Grants (dat leggen we je persoonlijk graag een keer uit).

Wat verwachten we van je?

Uiteraard kun je omgaan met een CMS.
Het is een pré als je "iets" weet van tekenbeetziekten, zoals de ziekte van Lyme. Of je moet bereid zijn er veel over te leren.
We verwachten dat je je in elk geval verdiept in de globale inhoud van onze website. We gaan je heus niet overhoren, maar het zou reuze storend zijn als we je na enkele maanden nog moeten uitleggen waar je bepaalde zaken kunt vinden.

We zoeken eigenlijk een duizendpoot die het Nederlands goed beheerst en kan schrijven, iemand die kan uitzoeken c.q. fact-checken en dus zorgt dat alle informatie op de site strookt met de werkelijkheid. Het zou fijn zijn als je goed bereikbaar bent (per e-mail op WhatsApp), zodat we snel dingen kunnen overleggen, want niemand van ons brengt (belangrijke) wijzigingen aan, zonder de anderen daarover te informeren. Samen komen we altijd tot de beste resultaten.

Het spreekt voor zich dat we heel blij zijn met alle creatieve en praktische ideeën die je hebt: we staan overal voor open en je vindt altijd een luisterend oor. Wij hebben zeker de wijsheid niet in pacht, maar we zijn wel gewend om elk nieuw idee van alle kanten te belichten en te bediscussiëren. Je moet dus een beetje flexibel zijn, overal de humor van kunnen inzien en vooral tegenwerpingen nooit op jezelf betrekken of opvatten als kritiek. We werken vooral met respect voor elkaar en elkaars ideeën!

Het feit dat de content van de website nu een "vrouwending" is, zegt helemaal niets over onze voorkeur voor een bepaalde sekse. Iedereen - ook LHBTIQA+ - is van harte welkom.

Wat bieden we?

Het website-team bestaat, zoals gezegd, nu uit drie vrouwen. Wij communiceren met elkaar via een WhatsApp, telefoon, Teams en e-mail. We wonen namelijk niet bij elkaar in de buurt en we hebben geen kantoor, maar werken van huis uit. Daarom wordt eens per jaar een feestelijke Vrijwilligersdag georganiseerd, waarop iedereen (ook de vrijwilligers die zich met andere zaken bezighouden) elkaar in levende lijve kan ontmoeten.

We kennen geen vrijwilligersvergoeding, maar kosten die je maakt voor de stichting (en waarvan je vooraf hebt aangegeven die te gaan maken) kun je uiteraard declareren.

Als je vragen hebt over de ziekte van Lyme en/of een andere tekenbeetziekte, is er binnen ons vrijwilligersbestand altijd wel iemand die je aan antwoorden of een mogelijke oplossing kan helpen.

Het belangrijkste: met dit werk draag je in hoge mate bij aan de voorlichting over en preventie van tekenbeetziekten, zoals de ziekte van Lyme. Een ziekte die nu nog veel te veel levens verwoest. Elders op onze website vind je hierover veel meer informatie.

Aanmelden?

Heel simpel: mail me!

Ik ben Bea Werner en ben binnen het bestuur verantwoordelijk voor marketing & fondsenwerving.

Laatst gewijzigd: 19 aug. 2022