Ook op kort gemaaid gras kunnen teken zitten, blijkt uit tuintekentelling

9 juli 2022

Wageningen University & Research (WUR) publiceerde vandaag (9 juli 2022) de resultaten van de Tuintekentelling. Resultaten die nogal schokkend zijn: teken zitten in alle typen begroeiing. De Tuintekentelling werd de afgelopen weken gehouden in 30 tuinen verspreid over heel Nederland.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zitten ze dus ook in kort gemaaid gras, gewoon op het gazon. In 70 procent van de tuinen van deze tekentelling werden teken gevonden, varierend van 0 tot 162 teken per 100 vierkante meter, met een gemiddelde van 16 per 100 vierkante meter. Ruim een kwart van de teken werd gevonden in kort gras. Zelfs op gazons die dagelijks met een robotmaaier worden onderhouden, zijn teken gevangen.

Feit blijft wel dat teken houden van vochtige, schaduwrijke plekken, als het meerdere dagen achter elkaar erg droog is en ze niet kunnen schuilen overleven ze het niet. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: na verblijf in het groen een tekencheck doen! En dat geldt dus ook voor de tuin.

Bekijk hier het artikel van WUR.

En de nieuwsberichten van NOS, NU.nl en De Telegraaf