Publieksprijs filmopnames voor please 5

23 november 2018

Afgelopen week, vrijdag 16 november, werden opnames gemaakt voor de promotiefilm van het PLEASE 5+ onderzoek. Dat is een nieuw onderzoek waar dezelfde chronische Lymepatiënten worden gevraagd mee te doen als aan het oorspronkelijke PLEASE onderzoek. Er gaat onder andere gekeken worden naar de kwaliteit van leven van chronische Lymepatiënten en over de impact van de ziekte op arbeidsongeschiktheid. Maar er wordt ook gekeken welke behandelingen patiënten zelf nog hebben gezocht na hun antibioticakuren en of daar behandelingen bij zitten die tot duidelijke verbeteringen hebben geleid. Er zal naast vragenlijsten ook gebruik gemaakt worden van persoonlijke interviews om de ervaringen van chronische Lymepatiënten zo zorgvuldig mogelijk in beeld te brengen.

Dit onderzoek is genomineerd voor een publieksprijs, de Medische Inspirator Prijs van ZonMW met een hoofdprijs van €100.000 euro! Vanaf 14 januari 2019 kan je de korte promotiefilm bekijken en op dit onderzoek stemmen, dus zet het alvast in je agenda! Wij zullen je ook helpen herinneren en houden je op de hoogte.

De Lymevereniging en Stichting Tekenbeetziekten zijn bij elk stadium van dit onderzoek betrokken. We zetten alles op alles om te zorgen dat er goed onderzoek gedaan wordt om de situatie van chronische Lymepatiënten te verbeteren.