Publieksprijs stem op lyme

14 januari 2019

Het nieuwe onderzoek onder chronische lymepatiënten is genomineerd voor de Medische Inspirator Prijs 2019 van ZonMw met een hoofdprijs van €100.000 euro! Dit onderzoek vindt plaats onder dezelfde groep chronische Lymepatiënten als van een onderzoek 8 jaar geleden. Er wordt onder andere gekeken naar de kwaliteit van leven van chronische Lymepatiënten en de impact van de ziekte op de arbeidsgeschiktheid. Ook wordt er gekeken of er groepen patiënten zijn met een duidelijke verbetering in hun gezondheid ten opzichte van 8 jaar geleden en wordt onderzocht of er factoren te vinden zijn waardoor deze verbeteringen komen. Bijvoorbeeld door behandelingen die patiënten zelf hebben gezocht na afloop van het vorige onderzoek.

Er zal, naast de gestandaardiseerde wetenschappelijke vragenlijsten, ook gebruik gemaakt worden van persoonlijke interviews om de ervaringen van chronische Lymepatiënten zo zorgvuldig mogelijk in beeld te brengen. Helemaal uniek aan dit onderzoek is dat patiëntvertegenwoordigers mede-onderzoekers zijn.

Naast dit Lyme-onderzoek is voor de Stichting “Gouden dagen” het uitrollen van een online cursus “Eenzaamheid bij ouderen” genomineerd.

Vanaf vandaag, 14 januari 2019 12 uur precies, kan er gestemd worden!

Om te stemmen ga naar: (er kan nu niet meer gestemd worden, voor de uitslag ga naar: https://www.tekenbeetziekten.nl/medische-inspirator-prijs-gewonnen/)

Let op dat je na het stemmen nog even via de ontvangen email bevestigt anders telt je stem niet mee. Er kan 1 keer per emailadres gestemd worden en de stemperiode is van 14 januari tot en met 11 februari.

We hopen op veel stemmen!! Alvast bedankt!

Meer informatie over het PLEASE 5+ onderzoek lees je bij: https://www.tekenbeetziekten.nl/onderzoeksprojecten/

Bekijk hier het promotiefilmpje Lyme legt levens lam (3:25 minuten)