Skateboardartists support Lyme research

27 september 2018

Twee kunstenaars bundelen hun artistieke krachten om de slopende ziekte van Lyme, waaraan één van hen lijdt, te bestrijden. Middels crowdfunding willen de initiatiefnemers van het project “Skateboard Artists support Lyme Research” skateboards ontwerpen en verkopen. De opbrengst gaat in zijn geheel naar meer onderzoek én een betere behandeling van de Ziekte van Lyme.

Fundraising
Middels donaties willen de initiatiefnemers de import van speciale skateboards uit Californië, het ontwerp én de productie financieren. Daarnaast is er een scala aan tegenprestaties die het duo aanbiedt aan hun donateurs. Zo kunnen er voor verschillende bijdragen stickers, T-shirts, gesigneerde skateboards of een heuse skateboard -clinic verdiend worden.

Belastingvoordeel
Voor ondernemers is doneren in deze tijd extra aantrekkelijk: projecten van “voordekunst ” zijn door de belastingdienst aangemerkt als culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) waardoor giften 1,5 keer in aftrek mogen worden gebracht. Bij een gift van € 500,- kan dus € 750,- van de belasting worden afgetrokken!

Met uw bijdrage kan Sander Kuipers een financiële basis onder het project krijgen, zodat hij lotgenoten met de ziekte van Lyme op een ludieke manier kan ondersteunen.

Meer informatie over het project en doneren vindt u op de website van Skateboardartists support Lyme research en Severe Boardgear.

Lees meer over Sander en zijn Meppeler skateproject.