Vakantieweek Villa Pardoes

1 september 2020

In nieuwsbrief 8-2 vermeldden we dat Villa Pardoes Stichting Tekenbeetziekten sponsort door het beschikbaar stellen van 10 huisjes in de week van 17 t/m 24 juli voor gezinnen die getroffen zijn door en moeten leven met de ziekte van Lyme.

We hoeven niet meer uit te leggen wat een levensontwrichtende gevolgen een niet tijdig ontdekte tekenbeetziekte kan hebben. Mensen die er mee te maken krijgen worden vaak jarenlang van het kastje naar de muur gestuurd, omdat er nog steeds geen goede diagnosemogelijkheden zijn, evenmin als een effectieve behandelmethode. Voor deze mensen maken wij ons als stichting hard en ondersteunen en financieren zoveel mogelijk onderzoek op dit gebied om deze misstanden te voorkomen en te verhelpen.

Het aanbod van Villa Pardoes wordt door ons met beide handen aangegrepen, zodat we een aantal chronische patiënten in elk geval voor een week wat verlichting kunnen brengen. En er schreven zich voldoende mensen in! Van twee van hen kunt u hieronder lezen hoe zij die bijzondere week ervaren hebben.


MARY

Een aantal maanden geleden werden we uitgenodigd voor een week in Villa
Pardoes. We waren hard aan vakantie toe en het kwam dus als een enorm
cadeau. We wisten niet zo heel goed wat we konden verwachten, dus het
was wel spannend.

Maar WOW, wat was het in 1 woord een GEWELDIGE ervaring voor ons gezin. Niet alleen werden we hartelijk ontvangen, maar alles, echt al-les- was super goed geregeld en georganiseerd. Alles wat je ook maar denken kunt wat je nodig hebt was aanwezig. We hebben enorm genoten van onze week, waarin we echt in de watten gelegd zijn. Niets moest, alles mocht en kon eigenlijk. Heerlijk ook dat als je jezelf opgegeven had voor een activiteit er geen druk op lag als je door omstandigheden af moest zeggen. We konden er gewoon zijn wie we zijn, met de fysieke klachten. Wat een verademing. De hele week was een heerlijke adempauze voor ons!

Villa Pardoes en ook de stichting ENORM bedankt! Met geen woord valt te beschrijven hoe we genoten hebben en hoe dankbaar we zijn!


MARJOLEIN

Deze zomer mochten wij een weekje naar Villa Pardoes, dat naast de Efteling ligt. In ons gezin zijn 2 mensen met lyme: onze dochter van 13 die al 5 jaar moe is, weinig naar school kan en bijna nooit met vriendinnen af kan spreken. En ikzelf, ook altijd moe, veel buikpijn, spierpijn en ik heb inmiddels mijn eigen massagepraktijk moeten sluiten.

In onze week waren er allemaal gezinnen die ook te maken hadden met lyme. Wat een geweldige ervaring was het om met zoveel mensen te zijn waarvan je de situatie herkent en zij de jouwe. Een hoop gepraat, veel informatie uitgewisseld.

De vrijwilligers waren superlief, geen vraag was te gek. We kregen zelfs een welkomstdiner en een afscheidsdiner.
Wat ook zo fijn was, was om naar de Efteling te kunnen en gewoon weer weg te gaan als we moe waren. Want de volgende dag was er gewoon weer een kans. Voor het eerst maakten wij ook gebruik van de invalide ingangen bij de attracties. Ook dat was top geregeld, niet lang in de rij hoeven staan en echt van je tijd kunnen genieten!

Voor iedereen die volgend jaar mag: veel plezier!!!!


NICOLE

We hadden niet zo goed een idee wat we konden verwachten, wisten ook niet of onze puberjongens het daar leuk zouden vinden:-) Nou dat was een twijfel voor niks. Ze vonden het namelijk geweldig!! Vooral onze jongste, Matteo die 13 jaar is en ook lyme heeft vond het echt fantastisch!
Het huisje zo fijn, groot, mooi en van alle gemakken voorzien. De tuin bij villa Pardoes is echt heel mooi opgezet, die grote olifant en super sfeervol. Al het speelgoed, de skelters….We hadden ook geluk met het weer.
Wat voor ons ook ideaal was dat je gewoon “even” de Efteling in kon, en nog beter dat je niet in een rij hoefden te wachten. Daardoor konden we toch in veel attracties zonder dat het je veel tijd kost. Dat vonden wij met onze beperkte energie erg handig. Ook de huifkartocht was heerlijk, blij dat we waren ingeloot. De tocht door de natuur maakte het compleet.

Ook vonden we alle vrijwilligers erg aardig en zeer behulpzaam. Zo goed dat er vrijwilligers zijn die dit willen doen en hun tijd eraan willen besteden. Dat kunnen we erg waarderen!
Dus al met al een hele fijne week gehad. En dankbaar dat we deze van de stichting hebben gekregen. Het zou mooi zijn als er nog meer gezinnen dit mogen meemaken

Aangepast: 1 september 2020