Verslag vakantieweek villa pardoes 2019

10 september 2019

Stichting Tekenbeetziekten heeft in samenwerking met Villa Pardoes een gratis vakantieweek aan 11 gezinnen met kind(eren) met chronische Lyme kunnen geven.

Vrijdag 30 augustus was het dan zover en zijn de families bij Villa Pardoes ingecheckt.

Kinderen met chronische Lyme hebben veel klachten, maar die worden vaak niet serieus genomen. Ouders hebben het gevoel er alleen voor te staan. Ze worden niet begrepen en gehoord. Het is daarom voor deze families met hun zieke kinderen in veel gevallen een zware en lange weg vol onbegrip.

Deze vakantieweek was dan ook een week van erkenning en uitwisseling. De Efteling was geweldig, maar Villa Pardoes was volgens Dagmar (12) veel meer dan dat. Haar ontmoeting met een lotgenoot door het uitwisselen van klachten, was het einde van haar eenzaam lijden: “overweldigend geweldig”.

Lees hier de reactie van Bibi, de moeder van Dagmar.

Moeder Janny beschrijft de week als: “Een week met vele emoties, begrip, steun, herkenning en delen, maar zeer zeker veel genieten, lachen en quality time met Sem. En voor mij het belangrijkste, dat Sem met zijn vele lotgenootjes echt zichzelf kon zijn en zich niet anders voelde en kon praten met leeftijdsgenootjes over de pijnen en onbegrip. Hij heeft niet de druk gevoeld om maar over zijn grenzen te gaan, de allereerste keer dat Sem uit zichzelf de rust nam wanneer hij voelde dat het nodig was!”


Lymepatient Sem (7) met Pardoes tijdens de Villa Pardoes vakantieweek