Opbrengsten ludieke skateboardactie gaat naar Lyme onderzoek

9 oktober 2016

Begin dit jaar startte Lymepatiënt Sander Kuipers de crowdfundings actie ‘Skateboard artists support Lyme research’. Door middel van sponsoring werd geld verzameld, waarvan speciaal ontworpen skateboards en T-shirts werden gemaakt. De opbrengsten hiervan zouden geheel ten goede komen aan verder onderzoek en een betere behandeling van de ziekte van Lyme.

Nu, een half jaar later, kan de balans opgemaakt worden. De speciaal door een kunstenaar ontworpen ‘Lyme Brain’ serie, heeft een behoorlijk bedrag opgebracht! Een groot deel van dit bedrag (€850,-) wordt gedoneerd aan het fonds Chronische Lyme van Stichting Tekenbeetziekten, het andere deel gaat naar educatie en training die de ILADEF (International Lyme and Associated Diseases Educational Foundation) aan doktoren en specialisten wereldwijd biedt.

Daarnaast heeft het project veel publiciteit opgeleverd: lokale en regionale pers hebben uitgebreid verslag gedaan. Ook dit heeft bijgedragen aan een grotere bewustwording rondom het groeiende probleem van besmette tekenbeten en de blijvende gezondheids klachten waar veel chronische Lymepatiënten onder gebukt gaan; een tijdige diagnostiek en passende behandeling zou veel ellende kunnen voorkomen.

De doorstart van zijn bedrijfje ‘SEVERE skate surf snow’ begint voorzichtig op stoom te komen. Een kleinschalige collectie is te koop in de met passie fraai vormgegeven webshop. Toch weet Kuipers zich nog dagelijks gehinderd door beperkingen in concentratie en energie. Het grillige karakter van de ziekte maakt het lastig om zaken groter aan te pakken. Voor Sander hoeft dat dan ook allemaal niet zo nodig. ‘Mijn donatie lijkt misschien een druppel op de gloeiende plaat, maar mocht het een bijdrage leveren aan een betere kwaliteit van leven voor mijn lotgenoten, dan ben ik al dik tevreden’.

www.severeboardgear.com