Start een actie

Eddie gaat 3000 kilometer lopen tegen Lyme

Eddie Wolfswinkel (27) is boswachter en ex-Lymepatiënt. Hij gaat in oktober 2021 vanaf Sicilië lopen naar Nederland. Dat is een tocht van 3.000 kilometer, die zo'n halfjaar zal gaan duren. Hiermee haalt hij geld op voor Stichting Tekenbeetziekten. Hier lees je er veel meer over.

De Fietsende Vrienden fietsen de Tour de TBE

Zes september 2021. Deze dag zou Jaap jarig geweest zijn. Zou, want eind 2017 verloor hij de strijd tegen TBE, een tekenbeetziekte die hersen(vlies)ontsteking kan veroorzaken. Een klein beestje kan dus zorgen voor grote ellende. Al fietsend gaan we Jaap zijn verhaal vertellen. Zijn dood levendig omzetten in nut. Met dit verhaal aandacht wekken voor de gevaren van de tekenbeetziekte TBE.

Op deze pagina lees je er alles over.

Zet je creativiteit aan 't werk!

Er zijn legio mogelijkheden om zelf een actie te starten, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan Stichting Tekenbeetziekten.

We doen hier dus een beroep op je eigen creativiteit.

Maar om je te helpen hieronder een aantal voorbeelden uit het verleden, die je wellicht op een goed idee brengen. Ten overvloede: we hebben het geld hard nodig om zoveel mogelijk tekenbeetziekten te voorkomen middels voorlichting, maar ook - en vooral - om onderzoek te financieren dat moet leiden tot betere diagnose-mogelijkheden en effectieve behandeling van tekenbeetziekten, zoals o.a. Lyme.

Maar vooral om onze grote droom te financieren, namelijk het opzetten van een speciale kliniek voor kinderen met Lyme.

Statiegeldflyer

De meeste supermarkten kennen de zogenaamde statiegeldzuil: een inzamelzuil naast de flessenautomaat, waarin mensen het statiegeldbonnetje kunnen deponeren en zodoende het ontvangen statiegeld doneren. Aangezien er per jaar een enorme hoeveelheid statiegeldflessen wordt ingeleverd (in 2017 € 190 miljoen!) is het voor goede doelen een zeer geliefde manier van geld ophalen.

Het is altijd de plaatselijke supermarktmanager die beslist welk goed doel wanneer een actieflyer mag ophangen. Hoewel er vaak wachtlijsten bestaan voor deze manier van geld inzamelen, loont het absoluut de moeite om regelmatig de mogelijkheden bij jouw supermarkt te checken!

Wij haalden hiermee t/m 2019 € 21.422,40 op!

Dus print deze PDF uit, neem contact op met je lokale supermarkt(en) en vraag of je deze oproep bij de statiegeld-automaat mag hangen. Als je ons even mailt (marketing@tekenbeetziekten.nl) kunnen wij ook zorgen dat je een geplastificeerde uitdraai krijgt.

Statiegeldactie ROC de Leijgraaf

Drie enthousiaste meiden, die de opleiding Maatschappelijke Zorg volgen aan het ROC de Leijgraaf in Oss, gaan in april 2021 posters en flyers verspreiden om zodoende - buiten het supermarktkanaal om - statiegeldflessen op te halen en in te leveren. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan Stichting Tekenbeetziekten.

PanelWizard

PanelWizard Direct voert voor verschillende opdrachtgevers marktonderzoek uit. Daarvoor maken ze gebruik van een consumentenpanel. Ze leggen de leden van dit panel regelmatig online vragenlijsten voor.
Voor het beantwoorden van de vragen krijgen de panelleden een beloning van 10 cent per vraag plus € 1,- voor het aanmelden. Het gespaarde bedrag wordt twee keer per jaar overgemaakt naar de aanmelder of naar een goed doel.

Stichting Tekenbeetziekten is één van de goede doelen waar je voor kunt sparen.

Stel dat 100 mensen zich via onderstaande link aanmelden voor PanelWizard. Zij ontvangen gemiddeld 6 vragenlijsten per jaar met gemiddeld 20 vragen. De opbrengst voor Stichting Tekenbeetziekten is dan direct €100 (voor de inschrijvingen) en voor het invullen van de vragenlijsten nog eens €1.200 (120 vragen x €0,10 x 100 leden) per jaar. Geld dat we goed kunnen gebruiken voor zeer noodzakelijk onderzoek naar tekenbeetziekten, zoals de ziekte van Lyme.

Meld je hier aan

Vanzelfsprekend zullen de gegevens van panelleden nooit aan andere partijen verstrekt worden (zo weet ook de stichting niet wie meedoet). Ook zullen ze nooit commerciële uitingen verzenden naar panelleden. De gegevens van panelleden zullen nooit voor andere doeleinden dan marktonderzoek gebruikt worden. Een respectvolle benadering van de panelleden staat bij PanelWizard voorop.

Lopen of fietsen voor Lyme

Maarten fietste voor de stichting

Hieronder een filmpje van Maarten Baan. Maarten fietste op 20 april 2019 voor Stichting Tekenbeetziekten € 3.210,85 bij elkaar! Het filmpje is gemaakt tijdens de donateursdag, die werd gehouden in Hilversum, waar Maarten even langsfietste. Gelukkig had hij even tijd voor een kort praatje. Dank je wel Maarten!

https://www.facebook.com/Tekenbeetziekten/videos/684682675289881

Henny Schutte liep de Vierdaagse voor de stichting

In de zomer van 2018 liep Henny Schutte tijdens de Vierdaagse van Nijmegen € 2.764,- voor de stichting bij elkaar. Hartelijk dank Henny!

Zelf lopen, fietsen of zwemmen voor Stichting Tekenbeetziekten?

Meld het via marketing@tekenbeetziekten.nl en we gaan je zoveel mogelijk helpen en ondersteunen!

Kerstbomenactie

De Steenwijker scoutinggroep zamelde in januari 2019 alle oude kerstbomen uit de buurt in en verwerkten deze (met behulp van de gratis beschikbaar gestelde houtversnipperaar en containerverhuur). Het hiermee verdiende geld werd overgemaakt aan Stichting Tekenbeetziekten. Waarvoor veel dank!

Lees hier het volledige artikel uit de Steenwijker Courant.

Wat andere voorbeelden

Laat je creativiteit de vrije loop: er zijn vele acties te bedenken om geld voor Stichting Tekenbeetziekten in te zamelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een zogenaamde “garage sale”. Als je je huis of garage aan het opruimen bent, kun je je spullen natuurlijk naar het stort of de kringloop brengen of door de gemeente laten ophalen, maar je kunt er ook een gezellige buurtochtend of -middag van maken, waarbij je je spulletjes verkoopt voor het goede doel.
  • Oliebollen- of donutdag. Het verkopen van lekkernijen, die jij zo goed kunt maken, is natuurlijk niet voorbehouden aan Koningsdag. Maak er in je tuintje een gezellige boel van met de verkoop van deze zaken ten bate van Stichting Tekenbeetziekten.
  • Scholen kunnen een tekenwedstrijd (waarmee we niet het beestje bedoelen!) organiseren, waarbij de tekeningen tijdens een geschikte gelegenheid worden geveild ten behoeve van het goede doel. De maker van de tekening die het meeste opbrengt krijgt van de stichting een verrassing.
  • Als je plaatselijke supermarkt geen plaats heeft voor een statiegeldbox of die al heeft vergeven, kun je natuurlijk ook in de buurt statiegeldflessen aan huis gaan ophalen en zodoende het statiegeld verzamelen voor Stichting Tekenbeetziekten.
  • Huwelijken en jubilea. Vier je een zilveren, gouden of platina huwelijks- of werkjubileum, dan is het wellicht een idee op de mensen die je een cadeau(tje) willen geven, te vragen iets te doneren aan de Stichting Tekenbeetziekten. Wij besteden dan – als je dat wilt – extra aandacht aan je jubileum op onze website en/of social media.
  • Als je een instrument bespeelt en/of in een bandje zit en/of met vrienden samen muziek maakt, zou je kunnen denken aan een benefietconcert, waarvan de opbrengst te goede komt aan Stichting Tekenbeetziekten. Je zou dit zelfs digitaal (via Zoom of Teams) kunnen doen!
Laatst gewijzigd: 5 jul. 2022