Films & video’s

Race tegen infecties – Ton Kuik in gesprek met Michael Bleekemolen

Op vrijdag 27 november 2020 sprak Ton Kuik in het kader van Weltschmerz Academy uitgebreid met Michael Bleekemolen. “De Bleek” is algemeen bekend: 50 jaar autocoureur inclusief F1, vele overwinningen in allerlei klassen en nu nog steeds op zijn 71ste actief als ondernemer met “Team Bleekemolen”. Maar Michael heeft 7 jaar lang geworsteld met een schaduwzijde van het leven: een onbegrepen, ernstig invaliderende ziekte, als gevolg van een tekenbeet, 12 jaar geleden. Michael vertelt zeer openhartig en voor het eerst publiekelijk over zijn heftige ervaringen. “Ga ik dit wel overleven” is een gedachte die hem van tijd tot tijd overviel. “Ik leek wel 98, zo moe”.

De menselijke maat in gezondheidszorg: Ton Kuik in gesprek met Pim Giel

Op vrijdag 27 november 2020 sprak Ton Kuik in het kader van Weltschmerz Academy uitgebreid met documentairemaker Pim Giel over “de menselijke maat in gezondheidszorg”. Pim, met ruim 20 jaar gevarieerde ervaringen in de zorg, kan zich terecht een zorgexpert noemen. Het hoofdonderwerp is de ziekte van Lyme en met name de chronische versie daarvan. In zijn eerste film over dit onderwerp: “SOS, Lyme, een onzichtbare epidemie”, brengt Pim de enorme complexiteit van de ziekte in beeld en belicht mensonterende omstandigheden veroorzaakt door onvoldoende kennis, politisering en marktwerking.

Lyme, de stille pandemie: Ton Kuik en Ramon Bril

In dit interview bij Café Weltschmerz geeft Ton Kuik – op persoonlijke titel, dus NIET als bestuurslid van Stichting Tekenbeetziekten – zijn visie op de parallellen tussen Covid-19 en tekenbeetziekten.

Lyme moet terug naar de teken-tafel: Ton Kuik en Ramon Bril

Ton Kuik luidt – ook weer op persoonlijke titel – de noodklok, stelt voor om over TBD , tick borne diseases te spreken, in plaats van over het controversiële en beperkende Lyme begrip. Hij lanceert het TBD SOS initiatief als eerste fase van een systematische en zuivere beleidsanalyse van het werkelijke probleem, bezien vanuit patiënten en ex-patiënten EN vanuit een breed pallet aan klinische ervaringen en multi-disciplinaire inzichten.


Tekencheck – voorlichtingsfilmpje

In dit filmpje leggen we stap voor stap uit hoe je het best een tekencheck kunt uitvoeren.


De Littekens van Lyme – Documentaire van Frank van Wijhe


Lyme Disease a Silent Epidemic door Chantal Perrin:

https://vimeo.com/95647143

Lyme Disease a silent epidemic

Ticks: The Real Vampires, de hele film.


Under Our Skin: Amerikaanse documentaire over de ziekte van Lyme en de effecten op de mens:

http://www.lymediseasefilm.com

De film Under Our Skin mét Nederlandse ondertiteling is verkrijgbaar in onze webshop.

Under Our Skin 2: Emergence

Bekijk youtube voor meer fragmenten uit Under Our Skin en Under Our Skin 2: Emergence.

Aangepast: 20 december 2020