Downloads

DOWNLOADS

We hebben overal op de site de relevante en beschikbare PDF-documenten vermeld en je kunt ze ook overal downloaden.

Op deze pagina de belangrijkste documenten.

Brochure

In de brochure vind je duidelijk geïllustreerde informatie o.a. over wat je kan doen om tekenbeten te voorkomen, hoe je een teek herkent en verwijdert, de symptomen van de ziekte van Lyme, informatie over andere tekenbeetziekten, tekenweetjes en er worden fabels ontkracht.
De brochure is 21 x 15 cm en heeft 28 pagina’s.

Je kunt de brochure ook gratis bestellen in de webshop, je betaalt uitsluitend de verzendkosten.

Gebruiksaanwijzing tekenkaart + informatie over tekenbeetziekten

Op de achterkant van onze tekenkaart staat een korte, duidelijke uitleg in woord en beeld over correct gebruik van de kaart. Daarbij komt een gebruiksaanwijzing met veel nuttige informatie over tekenbeetziekten en hoe ze te voorkomen.

Zie verder onderaan bij tekenbeetziekten.nl/de-teek-en-tekenbeetziekten/wat-te-doen-bij-een-tekenbeet/

De gebruiksaanwijzing met informatie over tekenbeetziekten is ook te downloaden in 12 andere talen:

De informatie van de gebruiksaanwijzingen mag vrij verspreid worden met vermelding “Bron: Stichting Tekenbeetziekten.”
The information in the instructions for use may be freely distributed, stating “Source: Stichting Tekenbeetziekten.”

Symptomen-invulformulier

Deze handige symptomen invullijst, die hier te downloaden is, kun je als geheugensteuntje gebruiken bij een consult met je arts. Je kunt hierop aankruisen en bijhouden van welke symptomen en in welke mate je last hebt. Voor meer informatie over de symptomen van de ziekte van Lyme verwijzen we je graag naar onze pagina over de symptomen.

Voor kinderen en jongeren

Een tekencheck is belangrijk, want als je een teek zo snel mogelijk en op de juiste manier weghaalt verklein je het risico om er ziek van te worden. In onze folder lees je hoe je dit het beste doet. De folder is op A5-formaat (21 x 14,5 cm) en bevat 4 pagina's.
Hij is uiteraard ook - GRATIS - te bestellen in de webshop.

Uit het assortiment van de infoTeek is deze dubbelzijdige A3-poster (42 x 29,7 cm). Ook hierop wordt de tekencheck uitgelegd, maar nu speciaal voor kinderen en bedoeld als dagelijkse herinnering. Uiteraard hier te downloaden, maar je kunt 'm ook gedrukt en wel laten thuisbezorgen. Hij kost slechts € 1,50 (+ bezorgkosten).

Poster Feiten en Fabels Komen teken alleen in het bos voor? Wanneer moet je je op de ziekte van Lyme laten testen? En nog veel meer…, je leert het met deze poster.
A3 - liggend.

De poster Teken-yoga is bedoeld om iedereen er op een vrolijke manier aan te herinneren: “na bezoek aan groen een tekencheck doen!” Het is een A4-poster (eenzijdig bedrukt) en kan makkelijk overal een plaatsje vinden.

In het voorleesboekje Waarom ik voor teken moet oppassen (origineel van onze Duitse zusterorganisatie) wordt in begrijpelijke taal uitgelegd wat de gevaren zijn van een tekenbeet en hoe je ze moet voorkomen. Het is een liggend A5-formaat met 12 pagina’s.

De poster Waarom ik voor teken moet oppassen is een samenvatting van het boekje “Waarom ik voor teken moet oppassen” (zie hiervoor) en vat op één A4 samen wat de gevaren zijn van een tekenbeet en waar je na het spelen in het groen op moet letten.

Ziektekosten

Wat te doen als uw zorgverzekeraar uw zorgkosten niet wil vergoeden is een nuttig document voor iedereen die te maken heeft of krijgt met een “onwillige” zorgverzekeraar.

Zwangerschap en de ziekte van Lyme

Stichting Tekenbeetziekten krijgt regelmatig vragen over de risico’s en wat te doen bij een zwangerschap wanneer de moeder de ziekte van Lyme heeft, en we horen regelmatig ervaringen van overdracht bij de zwangerschap. We zijn daarom nagegaan wat er nu eigenlijk over terug te vinden is in de wetenschappelijke literatuur en welke artikelen van belang zijn en welke niet. Deze PDF bevat een analyse van de wetenschappelijke literatuur in deze.

Laatst gewijzigd: 29 sep. 2022